Singeorgiu de Mureş

Primaria

Singeorgiu de Mures, str. Petki David, nr. 130,

Telefon: 0265-318026; fax: 0265-318025;

E-mail: singmures@cjmures.ro

Web: www.singeorgiudemures.eu, www.marosszentgyorgy.eu

Primar: Sófalvi Szabolcs

Viceprimar: Birtalan István

Amplasare geografică:
Comuna Singeorgiu de Mures, judetul Mures este situata pe drumul national DN 15, este asezata in zona central nordica a Romaniei, la intretaierea paralelei de 46 grade 34 `latitudine nordica cu meridianul de 24 grade 38` longitudine estica, pe malul stang al raului Mures. Comuna Singeorgiu de Mures se invecineaza in sud cu munciipiul Tg-Mures , la est- satele Sacareni si Poienita, la vest- comuna Sintana de Mures si la nord- comuna Ernei.


Locuitori, situaţia socială:
Populatiei comunei Singeorgiu de Mures, dupa ultimele date statistice este de 7892 locuitori. Densitatea populatiei este de 61 locuitori / km patrat. In anii 1990-2006 , numarul populatiei a crescut din cauza familiilor care s-au mutat in localitate. Dupa ultimele date statistice, dintre caracteristicile sociale ale populatiei putem aminti: salariati- 2869, someri-129, administratori agenti economici- aprox.250, copii intre 0-14 ani- 1457, pensionari- 1195, alte situatii- 1992.


Situaţia infrastructurii:

Comuna Singeorgiu de Mures este strabatuta de drumul national DN 15 pe o distanta de 5 km care este accesibila tuturor autovehiculelor. Strazile publice din Singeorgiu de Mures sunt in suprafata de 38,7 km din care 33,7 sunt drumuri judetene si comunale.
Din cele aproximativ 1650 case de locuit si 825 apartamente aproximativ 250 case au fost construite dupa 1990.
Lungimea retelei stradale de apa-18,8 km
Lungimea retelei de canalizare- 12,7 km


Caracterizarea economiei:

Pe raza comunei Singeorgiu de Mures functioneaza peste 250 agenti economici. Dintre agentii economici mai puternici amintim: SC DURKOP ADLER SRL- fabrica masini de cusut; SC TOP ELECTRO SRL- fabricare conductori, SC BAILE SARATE SRL- Complex de tratament si agrement, Statiunea de Cercterare , Producere si cresterea bovinelor, SC SEMTEST BVN SA, SC FERAL PROD SRL- prelucrari metalice, etc. Exista agenti economici in toate domeniile de activitate: Industrie, transport, comert, agricultura , prestari servicii, iindustrie.
Cea mai mare investitie realizata este extinderea Gimnaziului Sf.Gheorghe-Szentgyorgy gimnazium.


Priorităţi de dezvoltare:

Proiecte de dezvoltare in curs de realizare sunt Reabilitarea si extinderea retelei de apa potabila in intreaga comuna precum si Reabilitare si extindere retea de canalizare in intreaga comuna.

Consiliul local

Birtalan István

Bocretas Susana

Horváth Árpad

Kis Iuliu

Macarie Emil Dumitru

Moldovan Petru

Mureşan Kilyen Emma

Nagy Ernő

Orbán  Blasiu

Pálffy Tamás Szabolcs

Ruja Daniel Vlădel

Sófalvi György Zsolt

Székely Albert

Tóth Ladislau

Vízi Iosif

 

Documente
Galerie foto
Tirgu Mures Tirgu Mures 2

Mai departe la galeria foto