În perioada 20-21 martie, Sibiu a găzduit prima ediție a Forumului pentru Mobilitate Durabilă și Dezvoltarea Metropolei

20-21 martie au fost zile incarcate pentru Sibiu, atunci când orașul a găzduit prima ediție a Forumului pentru Mobilitate Durabilă și Dezvoltarea Metropolei. Scopul acestui eveniment a fost acela de a oferi un cadru adecvat pentru schimbul de idei, discuții și analiza nevoilor de mobilitate ale Sibiului.

Forumul a reunit reprezentanți ai autorităților locale si centrale, partenerii sociali și mediul academic, precum și experți naționali și internaționali în domeniul mobilității durabile. Obiectivul lor a fost acela de a identifica oportunitățile de dezvoltare, impreună cu soluții durabile și în concordanță cu principalele orientări strategice ale Sibiului pe tema mobilității.

Printre subiectele abordate s-au numarat adoptarea unor solutii pentru transport mai prietenoase cu mediul, implementarea unei conexiuni mai bune intre comunicatiile interioare și cea exterioară și deblocarea orașului din fluxurile complicate de transport generând congestia.

Încheierea frucmurilor rezultatelor forum-ului se va face prin 2019, când vor fi prezentate aceste solutii într-o strategie integrată metropolitană privind mobilitatea durabilă. Pe scurt, aceasta ediţe a Forumului pentru Mobilitate Durabilă şi Dezvoltarea Metropolei va servida ca platforma pe care autorităţilor locale le vor oferi oportunitati strategice tensionau corespondentele directii pe care metropola le abordează prin redesign-ul mobilitatii Sibiului.

Sibiu a găzduit prima ediție a Forumului pentru Mobilitate Durabilă și Dezvoltarea Metropolei în perioada 20-21 martie. Desfășurat la hotelul Effotel Grand, forumul a reunit experți în domenii legate de dezvoltarea metropolelor, milenialii, mobilitatea urbană și urbanismul regenerabil. Intitulat „Reimagining Mobility and Metropolitan Development”, acesta a avut ca scop crearea unei platforme de schimb de idei și expertiză, prin care să se obțină o perspectivă mai bună asupra politicilor guvernamentale și non-guvernamentale destinate dezvoltării durabile a zone urbane.

Printre invitații forumului s-au numărat managerii municipali și reprezentanții autorităților publice locale și naționale, dar și reprezentanții sectorului privat. Printre temele abordate, se numără soluții alternative de transport urban, implementarea tehnologiei smart city, modele ecologice pentru planificarea urbanistică durabilă și modalități noi și inovative de finanțare a investițieicomunitatea sibiană.

Forumul a funcționat ca o platforma pentru schimburile de experiențe prin care reprezentanții comunitatilor urbane pot utiliza strategii eficiente de transport durabil si dezvoltare metropolitana. Aceasta conferinţa este un punct cheie în incercarea localitatii Sibiu de a se transforma intr-o regiune model din punct de vedere al mobilitatii urbane.

20-21 martie, Sibiu a găzduit prima ediție a Forumului pentru Mobilitate Durabilă și Dezvoltarea Metropolei. Evenimentul a adunat lideri de la nivel național și regional pentru a discuta problema inexistenței unei strategii integrale de mobilitate durabilă în Romania.

Participanții au discutat modalitățile prin care s-ar putea contribui la stimualarea dezvoltarii durabile si reducerea costurilor atât pentru cetatenii din mediul urban, cât și pentru companii și autoritățile publice. Forumul a inclus o serie de prezentari și paneluri la care au participat experți locali, reprezentanţi ai autoritaţilor locale, lideri ai întreprinderilor și profesioniști din domeniul politicii de transport telematic si digitalizare a transporturilor.

Discutia s-a axat pe eliminarea barierelor administrative care au împiedicat dezvoltarea unui sistem integrat și bine gândit al mobilităţii durabile în România. Tematicile abordate au cuprins: introducerea produselor și serviciilor eficiente cu privire la mobilitate, adoptarea soluţiilor tehnologice pro-active pentru rezolvarea problemelor legate de mobilitate și abordarea interconectivității dintre toate modurile de transport. Acestora li s-au adaugat solutii inovative care sa ofere sigurantza publicului si calitate a vietii persoanelor din zona metropolitana Sibiu, precum si optimizarea traficului.

Forumul Mobilitatii Durabile si Dezvoltari Metropolelor din Sibiu a dat dovada faptului ca România are, inca, mari potenţiale ce pot fi valorificate prin susţinerea unui parteneriat public-privat solid în domeniul transporturilor urbane, a infrastructurii inteligente şi modernizari digitale. Mai mult decat atat, crearea unui cadru favorabil ar stimula investitiile private in procesea modernizari urbane lipsite plin jbustete si emisi setioeaza.

Related Post